Babičiny rohlíčky sladké i slané

31.05.2013 12:57
 

10 lžic mléka, 500 g polohrubé mouky,

1 ks vejce, 250 g Hery,

3/4 kostky droždí, špetka soli, lžička pískového cukru.

Uděláme těsto:

nasypeme mouku, ve které uděláme důlek, rozdrobíme droždí,

přidáme cukr, mléko a necháme vzejít kvásek.

Změklou heru, vejce a sůl přidáme k mouce s kváskem a vypracujeme těsto,

které rozdělíme na 2 půlky a každou vyválíme na placku a

tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů. 

Do každé osminy dáme trochu pudinku hustě udělaného či tvarohu,

ořechů a stočíme do rohlíčku.

Klademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do

předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 20 - 25 minut. 

 

Slané:

špenát i kopřivový s nastrouhaným sýrem nebo sýr s podušenou červenou paprikou.

Lze využít všechny variace.