Celerem ke zdraví

06.05.2015 10:24

Na jaře a v létě se naše těla musí čistit, aby vypadala krásná a svěží.

Pokud se cítíte unaveni, anebo vás trápí problematická pleť,

pak začněte celerovou očistu.

Celer je nejenom potravina, ale i lék nabitý vitamíny a minerály.

Celer můžete jíst syrový, můžete ho přidávat do salátů nebo z něj dělat řízky.

Velkou výhodou je, že na rozdíl od jiných druhů zeleniny, celer dobře

snáší velké teploty a proto se u něj neničí prospěšné látky.

Listy celeru jsou bohaté na vitamín A.

Kořeny celeru jsou bohaté na vitamíny B1,B2, B6 a C, ale i kyselinu listovou,

které máme málo a draslík, který pomáhá s bolestmi zad.

Hořčík, vápník, železo, sodík a hodně aminokyselin,

které bojují se zákeřnými chorobami jako je rakovina.

Celer můžete použít i na snižování špatného cholesterolu,

ale léčí i žlučníkové obtíže, to znamená, že pomáhá i s duševní nemocí,

jako je zahořklost, zášť apod.

Pokud trpíte zácpou, pak celer je vhodným prostředkem na její léčbu.

Má i výborné účinky na váš dech a léčí dásně.

Celer pomáhá s rakovinou žaludku, tračníku, léčí a zabraňuje tvorbě

ledvinových kamenů a rozšiřuje cévy, je tedy vhodný pro srdcaře neboli kardiaky.

Pokud se cítíte unaveni, jezte celer, výborně detoxikuje,

čistí i játra a odvádí zplodiny z těla.