Podzimní zelí a brambůrky
K podzimu patří zelí a brambory a my vám je dáváme úplně
rychlou formou, jak je můžete chutně vařit.
Potřebujeme:
čerstvé zelí, pod něj trochu sádla, cibuli, česnek, sůl, pepř,
hl. mouku na zahuštění, uzené maso, slaninu a brambory
Je to úplně rychlý recept, zelí nakrájíme na nudličky, zpěníme cibuli na sádle,
dáme zelí, když je poloměkké přidáme prolisovaný česnek, pepř,
sůl, zahustíme moukou a dusíme ještě malou chvíli, přidáme k tomu slaninu a uzené maso.
Promícháme s uvařenými bramborami, nakrájenými na menší kousky a
dáme buď zapéct, či je podáváme jen tak.
Je to podzimní variace rychlého jídla, zdravého jídla, můžeme k tomu
přidávat i jakýkoliv salát, buď z rajčat, nebo zeleniny.