Zatracovaná kopřiva a přeci nejúčinnější bylinka

06.07.2015 22:30

 

Jestli zatracujete kopřivu, pak zadržte, tento plevel co pálí a je skoro všude,

má pro nás velmi dobré účinky.

Co všechno tato žahavá rostlina umí, se dočtete právě zde.

Nejenom, že vyčistí tělo proti všem různým chorobám, ale vyčistí i krev.

Kopřiva obsahuje kyselinu křemičitou, ale i síru a vitamíny skupiny B, železo,

mangan, hořčík, třísloviny, histamin a serotonin, karotenoidy, vitamín C,

kyselinu mravenčí a mnoho dalších látek.

Pokud ji začnete používat, měli byste vědět, že ji nesmíte

použít ne déle než tři týdny. Pak musíte udělat pauzu.

Můžete si buď udělat nálev, nebo čaj, ale také ji můžete i s kořínky

naložit do slivovice a nechat tři týdny louhovat.

Pokud děláte výluh

Očištěnou kopřivu i s kořínky naložíte do velké sklenice

studené vody a pijete až po 24 hodinách louhování,

doplníte čerstvým citronem vymačkaným do výluhu.

Popíjením výluhu se vaše tělo zbaví jedovatých látek. Krásně ho detoxikujete.

Díky výluhu se regenerují vaše buňky.

Čistí se krev a podporuje dobré trávení.

Kopřiva pomáhá i při problémy s ledvinami, ulevuje játrům a cukrovce.

Regeneruje i slinivku. Léčí záněty močových cest a

rozpouští ledvinové kameny. Kopřivový čaj pomáhá i při rakovině žaludku.

Výluhem se potírají nehty, které trpí plísní.