Jak nám pomáhají přírodní prostředky

06.11.2016 19:24

Kaštany

Právě teď je čas na kaštany.

Pokud si vezmete jedlý kaštan, tak byste měli vědět, že vám pomáhá s vlasy,

kůží, pomáhá i při námaze a únavě, ale i stresu.

Kdo má špatná játra, měl by ho každý týden, aspoň malinko jíst.

Kaštan naši předkové považovali za zdroj věčného mládí a zdraví.

Jeho obsahem je hlavně voda, lipidy, protidy, glycidy, vitámínky A, a všechny skupiny B,

C, fosfor, síru, draslík, vápník, mangam, železo, a dusodium.

Kaštan pomáhá i s psychikou, pokud trpíte na deprese a stavy úzkosti,

ale i pocity, že je vše ztraceno, pak jezte kaštan.

Jedlé kaštany jsou i výborným lékem pro žaludek.

Tím, že neobsahují žádnou glukózu a fruktózu, je může i osoba s cukrovkou.

Pomáhají srovnat a vyčistit krevní oběh, léčí srdce a mozek.

A kdo nemůže lepek, může kaštany.

Kdo chce pochoutku, rozemele je pěkně, přidá vanilku, med či třtinový cukr,

sirup a má sladké pokušení. Kdo nemá rád sladké, pak přijde na chuť kaštanů v sýru.

Je to lepší než oříšková chuť, kaštan je famózní. Francouzi jich snědí tuny ročně.

V palačinkách vaflích nebo lívancích.

Zdravé jsou nejen plody, ale i listy, které se používají proti kašli.

Tohle všechno platí, pokud je nesmícháte se spoustou cukru.

V opačném případě vězte, že vám pomůžou aspoň proti depresi.

V italské kuchyni najdete kromě dezertů i spoustu různých

dušených mas s kaštany a podzimní zeleninou. Američané je nadívají do krocanů.

Na Slovensku koupíte kaštanovou pastu či pyré, ale pokud jezdíte do Francie,

tak je kupujte tam.

Češi je moc neznají, znaly je naše babičky, u nás je někdy necháme

plesnivět v supermarketech. Neumíme je skladovat a připravovat.

Zásada je, že pečené kaštany loupeme vždy teplé.